неделя, 15 август 2021 г.

Термини от игрите - част III

Cheese/Cheesing - под този термин се разбира да откриеш и използваш някаква "евтина" тактика, за да се справиш с опонент или препятствие. Важи както за самостоятелните, така и за мултиплейър игрите. Обикновено този лесен начин не е бил предвиден от създателите на играта, които са очаквали повече усилия да хвърлиш за конкретната победа.

Clans - в много мултиплейър игри има кланове. Това са обединения от играчи, които споделят различни общи неща - примерно щаба на клана, играят заедно или изпълняват мисии заедно. В някои игри да си член на клан ти дава определени предимства. В други е чисто формално - просто пише името на клана до името ти в играта. В някои игри клановете воюват едни срещу други.

Cooldown - в много игри преди да можете да използвате отново някаква силна магия, способност или оръжие, се налага да изчакате определено време. Времето, което чакате се нарича cooldown.  

Crafting - крафтинг манията силно се разрази в света на игрите през последните десетина години, макар че изработването на оръжия, брони, предмети и какво ли още не, не е съвсем ново. Още преди десетилетия имаше RPG игри, в които прилагайки определен артефакт към някое оръжие вие го превръщате в друго, по-мощно средство за бой. Една от най-популярните игри, залагаща изключително много на изработката на нови предмети е Minecraft.

Източник 

Няма коментари:

Публикуване на коментар