неделя, 29 май 2016 г.

Странен бот / привидение в Active Worlds

"Active Worlds" е MMO игра появила се през далечната 1995. Играта все още съществува, но на практика почти никой не я играе. Все пак ютюбърът vinesauce решил да я пробва и да излъчва в реално време играта си.

И така, vinesauce се закачил към един сървър на който нямало други играчи. Понеже "Active Worlds" вече рядко се поддържа от разработчиците ѝ, се оказало, че се е появил един бъг. След като vinesauce се регистрирал и свързал към сървъра, никой друг от хората, които гледали излъчването му, не могли да се регнат. Така той останал наистина сам в играта....или поне така си мислил.

Скоро се появил един персонаж на име Hitomi Fujiko. Играчът помислил, че това е бот, който има за задача да посреща новите играчи - в много онлайн игри има такива NPC. Не след дълго обаче Hitomi Fujiko започнал да се държи странно и да произнася смущаващи неща като "моля те кажи ми, че съществувам" и "тази земя е празна...аз съм единствения, който е останал".

"Active Worlds" сама по себе си е доста мрачна и зловеща, а един странен бот направо идва като бонус.



Кой или какво все пак е бил Hitomi Fujiko? Бот направен нарочно зловещ? Някой админ на играта, който си е правил шега с vinesauce? Или оживяло привидение в един мъртъв игрови свят?

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар