неделя, 13 ноември 2016 г.

Streets of Rogue - много обещания, но ...

"Streets of Rogue" е задаваща се нова инди игра. Разработчиците ѝ обещават наистина МНОГО. Аз обаче това съм го виждал многократно - обещават едва ли не цял нов свят, а накрая нищо. Големи компании се провалят в изпълнението на обещанията си, пък какво остава за някое малко инди студио, като в случая.

За какво все пак става на въпрос в играта? В "Streets of Rogue" ще може да избирате от много класове. Искате да сте шейпшифтър сменящ формата си и така елиминиращ жертвите си? Няма проблем, има го в играта. Искате да сте хакер проникващ в охранителните системи на сградите? Готово. Спазвате закона като полицейски служител? Промъквате се в сенките като вампир? Да и да!

Както водещият разработчик Мат Дабровски казва - "Streets of Rogue" ще е комбинация от "Hitman" и "Deus Ex" съчетана с rogue-like елементи и бързина на действието типична за аркадните игри. Като типична rogue-like игра, трябва да разнищите етапа и да се спускате надолу ниво след ниво. Тези левъли обаче няма да са типичните тъмници и коридори. По-скоро ще са "пясъчници" пълни с полицаи и банди, барове, страноприемници и магазини. NPC си взаимодействат помежду си и "живеят свой собствен живот".

Всеки клас има уникални статистики, възможности, първоначално оборудване и ограничения. Освен споменатите няколко класа има още войник, учен, барман (?!), търговец, престъпник, бизнесмен, доктор, гангстер.... Дали ще усмирявате гражданите като ги арестувате като полицай или ще използвате насилие за постигане на целите си, зависи само от вас. Гангстерите могат да наемат други гангстери, но по всяко време могат да бъдат атакувани от други бандюги. Търговецът може да подкупва...

Мда...много обещания, да видим реализацията....

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар