неделя, 20 май 2018 г.

Колекционер на ретро игри намира истинска дрога в стара игра

Джулиан Търнър е един от онези ентусиасти, които колекционират ретро игри. Наскоро той се сдобил с поредните такива - този път за конзолата NES. Каква била изненадата му, когато в две от игрите (Rollergames и Golf) намерил...истинска дрога!

Защо ги е отворил първо на първо? Първият сигнал, че има нещо нередно било когато забелязал, че версията на Rollergames е за системата PAL (т.е. за Европа и Австралия). Няма много логика такава игра да се появи в Джорджия, САЩ. След това усетил, че касетките са по-тежки от нормалното. Търнър има други копия и на двете игри и затова направил точни премервания. Новите му придобивки се оказали с 50 процента по-тежки. Джулиан решил, че е време да отвори игрите и да види на какво се дължи екстра-теглото. Намерил ето това:


Търнър веднага се обадил на полицията. Цялата случка е записана на видео и качена в YouTube.



Предполага се, че дрогата не е поставена наскоро в игрите, вероятно е престояла там с десетилетия. Това не е първият случай игри да се използват за контрабанда и престъпни действия. Преди време друг колекционер намира 5000 долара скрити в NES касетка. Играта отново е ... Golf!



Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар