понеделник, 23 август 2021 г.

Термини от игрите - част IV

DLC - съкращение от английското "downloadable content". Това са различни допълнителни екстри, които обикновено се купуват отделно от основната игра, макар че понякога някои DLC-та се пускат и безплатно. Съдържанието може да варира - от нови нива, през козметични промени като нови костюми за героите до по-мощни оръжия.

DPS - съкращение от "damage per second" (щети за секунда). Чрез този показател се измерва силата на дадено оръжие или друг вид атака. Отделно с този термин се нарича и вид герои в мултиплейър RPG игрите. Този клас има за задача да нанесе възможно най-много щети на противника. 

DRM - под този термин се събират всички похвати и техники, с които разпространителите на игри се опитват да ограничат незаконното разпространение. Понякога те отиват до такива крайности и драконовски мерки, че и играчи законно закупили играта, изведнъж престават да могат да я играят.

Eastern Egg - буквално "великденско яйце". Някакви малки скрити неща в играта, които нямат значение за хода на историята. Те са трудни за откриване и всеки, който ги намери трябва да се чувства горд със себе си. "Великденските яйца" варират - от просто малък надпис намекващ примерно за друга игра до скрити помещения.

Източник 

Няма коментари:

Публикуване на коментар