четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Tropico 3 - интересни моменти

"Tropico 3" е стара игра от преди 5 години. Вече има Tropico 4, Tropico 5... И въпреки това реших наскоро да я играя отново. Определено си струваше - заради удоволствието, а и заради нещата, които забелязах.

Първо, това е стратегия/симулация и като такава изгледът е отгоре над "владенията", били те царство, град, държава, бойно поле и т.н. - в случая остров. Докато чаках обаче поредната сграда да се построи, реших да си "поиграя" с камерата - да я въртя наляво/надясно, да я приближавам. И така разбрах, че мога да постигна изглед едва ли не като при игрите в първо лице! Вижте долното видео, което направих:



Все едно играя някоя приключенска игра. Ето как по принцип изглежда играта:



След това попаднах на нещо дори още по-интересно, поне за мен - споменаването на митичния звяр "Чупакабра". В тези игри от поредицата, освен стратегическото действие, има заложени и "случайни" събития, на които играчът може да реагира по един или друг начин. В конкретния сценарий, който играех, екип чуждестранни учени изследваше джунглите на моя остров. Появи се следното съобщение:

Ужасяващи новини, Президенте!

Експедицията е изчезнала без следа. Ние можахме само да намерим дневника на водача. Пише за древни руини, където земята блести от злато, населени с влечугоподобни същества със светещи червени очи - легендарните Ел Чупакабра. САЩ оказават натиск за отговори.

Възможните варианти, които можех да избера са:

- Искай пари от САЩ за организирането на "спасителна операция" (това ми носи 3000 долара в хазната, но загуба на респект от националистическата фракция на острова)

- Обяви ден на траур (повече респект сред религиозната фракция)

- Не прави нищо! Предупредих тези грингоси да не ходят в джунглата (влошаване на отношенията със САЩ)


Няма коментари:

Публикуване на коментар