неделя, 29 март 2015 г.

10 игри които могат да бъдат изиграни за една нощ

Много игри залагат на това да са изключително дълги. Може да става въпрос за някое RPG с десетки и стотици странични куести или за стратегия изискваща месеци за да се усъвършенствате в нея. Има обаче и игри, които се минават за една вечер - те са подходящи за след дълъг работен ден когато искате да си отпочинете. От описаните тук игри, лично не съм играл нито една, макар поне няколко да смятам да пробвам в бъдеще. Ще се доверя обаче на автора на оригиналната статия от която превеждам, според който това са 10-те най-добри кратки игри.

10] The Vanishing of Ethan Carter


В тази игра поемате ролята на детектив Пол Просперо, който пристига в красивата долина Ред Крийг за да търси изчезнало момче.

9] Limbo


Монохроматичен свят с минималистични пъзели и абстрактна история. Вие сте малко момче в един кошмар изпълнен със смъртоносни капани и гигантски паяци.

8] Call of Duty 4: Modern Warfare


Макар игрите от FPS поредицата "Call of Duty" да се славят с мултиплейъра си който може да задържи интереса ви в продължение на месеци, сингъл кампанията е сравнително кратка.

7] The Stanley Parable


В тази игра влизате в ролята на Стенли Парабъл, който тръгва да търси неговия изчезнал колега из една голяма сграда. Много хумор.

6] Gone Home


Играта прилича на хорър, но е нещо малко по-различно - една история за човешки взаимоотношения.

5] Brothers: A Tale of Two Sons


Пъзел платформер в който управлявате едновременно и двете момчета.

4] Grow Home


В тази игра управлявате робота B.U.D който трябва да се сдобие със семената на Звездното растение.

3] To The Moon


Игра-приключение богата на история. Истински шедьовър.

2] Metal Gear Solid


Една класика от 90-те.

1] Portal


Едва ли този пъзел има нужда от голямо представяне. Мнозина определят това заглавие като една от най-добрите игри на всички времена.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар