вторник, 14 април 2015 г.

Saltbox

Saltbox е WTF-игра, на която наскоро пробвах безплатното демо. Щом имат безплатно демо, значи ще искат пари за пълната версия на играта. Малко ми е трудно да си представя кой би платил за нещо такова, но хора всякакви.

В тази статия играта я представят за RPG с отворен край:


Под "отворен край" явно са имали в предвид, че играта няма никаква история, завръзка, развръзка, сюжет и т.н. А защо са и лепнали етикет RPG дори не можах да разбера. Няма статистики на героя, няма умения, предмети, които да ползваш. Единствено има няколко "куеста", които може да ги изпълняваш милион пъти и от които единствено печелиш пари. Не че има какво толкова да правиш с многото пари, които изкараш. Май само може да залагаш на едни покер-автомати от които изглежда никога не се печели :) Тази игра е толкова абсурдна, че чак си мисля дали да не почна активно да следя развитието и.

Все пак няколко добри думи за атмосферата в играта - тя е зловеща! Но предполагам не защото това е била целта на разработчика / разработчиците, а защото толкова си могат - обектите и персонажите са нарисувани на ръка. Как да не те побият тръпки при вида на човек с ръбеста озъбена глава. В самия град цари мъгла, а на някои места се чуват странни звуци - всичко това допринася още повече за злокобната обстановка.

Направих клипче и заснех няколко скрийншота от играта, които са достатъчно красноречиви. В "Странни игри в странни дни" съм писал за много игри, но тази действително заслужи да е именно тук - странността и е в повече!

Ако все пак искате и вие да пробвате демото, може да го свалите от тук:

http://gamejolt.com/games/adventure/saltbox/57537/





Няма коментари:

Публикуване на коментар