неделя, 20 септември 2015 г.

Нечувано! Steam предлага безусловно връщане на парите за боклучава игра

Всички търговци, били те офлайн или онлайн, не обичат да връщат пари. Не прави изключение и компанията Valve, която притежава дигиталния магазин за игри Steam. Те имат процедури за възстановяване на пари на недоволни купувачи, но те са доста тромави. Една игра обаче се оказва, че е толкова зле, че Steam връща парите без никакви условия на всеки, който я е закупил. Става въпрос за Journey of the Light, която е рекламирана от създателя си като "най-трудната игра в Steam".

Играта се продава в дигиталния магазин от месец май т.г. след като е одобрена чрез гласуване от потребителите в "Steam Greenlight". Оказва се обаче, че не трудността е проблемът, много играчи обичат трудни игри, а това, че въобще няма никакво решение на загадките в първо ниво. Абсолютно никакво! А други нива след първото просто няма, макар създателите да твърдят, че има цели 7 плюс един бонус етап. Как обаче хората са разбрали, че няма повече нива след като никой не е минал първото? Много просто - някои потребители имат добри технически и компютърни умения и са се усъмнили, че нещо не е наред с играта. Затова те са разгледали компилирания код, колкото и да е трудно. Никъде не са видели нищо което да загатва, че има повече от едно ниво.

Създателят на играта подвизаващ се под името Lord Kres твърди, че има и други нива, а първия етап може да бъде минат, но просто последният ъпдейт е объркал всичко. Щял да оправи нещата с нов ъпдейт, но от тогава се мина повече от месец.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар