четвъртък, 24 декември 2015 г.

"Fallout" и "The Elder Scrolls" - игри в една вселена?

"Fallout" и "The Elder Scrolls" са двете най-популярни поредици на компанията Bethesda. Едната се развива в пост-апокалиптичното бъдеще на нашия свят, а другата в един фантастичен свят изпълнен с магии. Въпреки тази голяма разлика, някои хора правят предположението, че двете игри са част от една и съща вселена, просто се развиват по различно време.

В "Fallout 4" играчите са намерили една интересна препратка към другата поредица. В Prydwen, въздушния кораб под управлението на фракцията "Brotherhood of Steel", има изследователска станция с различни животни и растения. Много от тях могат да се срещнат в пустошта. Едно забележително изключение е това растение:


Когато играчът вземе някое от тези растения, той разбира, че то става за лечение:


Интересното е, че то прилича по външен вид на растението "Nirnroot" от "The Elder Scrolls", което също е лечебно:


Това все още не е голямо потвърждение за единната вселена, може просто програмистите на двете последни игри от двете поредици "Fallout 4" и "Skyrim" да са използвали един и същи файл с изображение, за да си спестят малко от работата. В изследователската станция обаче има компютър в който може да се прочете описание на растението. То се казва "NRT", което може да се приеме за съкращение от "Nirnroot". Освен това е казано, че може да бъде намерено само в устията на реките. В "The Elder Scrolls" лечебното растение пък расте само покрай вода. Така, че подобния външен вид на растенията в двете игри не е случайно съвпадение, а нарочно търсен ефект. Освен това и двете растения светят и са оцелели при някакво катастрофално бедствие.

И макар, че едва ли "Bethesda" планира официален кросовър между двете поредици, забавно е да поспекулираме. Най-интересното е, че може би ""Fallout" се развива преди "Skyrim". Тоест средновековният свят с мечове и магии е в бъдещето, а този с технологиите в миналото! Това би обяснило защо в "Skyrim" има хора-гущери и хора-котки - те са мутанти причинени от ядрената катастрофа за която се говори във "Fallout".

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар