неделя, 6 януари 2019 г.

Градски легенди свързани с видео-игри: Squall е мъртъв

Final Fantasy VII и VIII са игрите, заради които много от ранните почитатели на поредицата никога повече няма да играят нова Final Fantasy игра без да са разочаровани. За тези играчи VII и VIII са толкова добри, че за винаги ще останат недостигнати. В тях има една дузина забележими герои, Squall е един от тях. Не е голяма изненада, че има интересна конспирация свързана с него. Така както за рок групата Битълс се говори, че "Пол е мъртъв", така и за много фенове на "Последната Фантазия" Squall е мъртъв.

В края на диск 1 (мдаа, нека си спомним времената, в които игрите се разпространяваха на дискове) Скуол е пронизан от ледена висулка, докато се сражава с един от главните босове - Edea. Скуол (надявам се, че така му се произнася името на български) се събужда в началото на диск 2 без рани и никой никога не споменава момента, в който е убит от висулката. Това е и моментът, в който реализмът е изхвърлен през прозореца. От донякъде "реалистична" игра с фентъзи елементи, Final Fantasy VIII става една налудничава история. Голяма част от действието се развива в космоса.

Именно заради това много фенове вярват, че Скуол умира от раните си в края на диск 1. Останалата част от играта е просто предсмъртният му сън. Това би обяснило сюреализмът на диск 2. Също така е добро обяснение и за поредицата от изображения, което виждаме в края на играта - сякаш животът на Скуол преминава пред очите му. Едно от тези изображения показва героят без лице.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар