събота, 13 юни 2020 г.

Last Knight: Rogue Rider

Сдобих се с тази игра благодарение на пакета "Bundle for Racial Justice and Equality", за който писах наскоро. Отделно от този пакет (който ще е активен още 5 дни), играта може да бъде закупена от Itch.io за 5.99 EUR като винаги можете да дадете и повече, за да подкрепите разработчика Toco Games. Ако закупите играта отделно от споменатия пакет, ще получите и Steam ключ.

Играта е публикувана през 2013 и тогава се е казвала само "Last Knight". "Rogue Rider" е режим, който е добавен в последствие. Текущата версия на играта е 2.05. Има версии за Windows OS, както и за MacOS, но втората на мен не ми тръгна защото съм с най-новата версия на операционната система на Ейпъл - Catalina. Zip файловете са доста големи - този за Windows PC е близо 500 MB, а за Мак около 400 MB.

Самата игра е тип "екшън". Вие сте рицар на кон, който трябва по определен маршрут да събори всички мишени и врагове. Има история (Story mode), както и няколко други режима, които се отключват с напредването на играта. Самите маршрути, врагове и препятствия също стават постепенно по-разнообразни.

Играта, макар да е инди, си личи, че е от по-мейнстрийм инди игрите. Графиката е достатъчно добра, както и музиката. Използван е Unreal Engine.

Прекарах известно време играейки "Last Knight: Rogue Rider" и мога да кажа, че емоциите бяха по-скоро положителни. Това заглавие би се харесало на хората обичащи екшън игри, в които бързината на рефлексите е решаваща. 

Разработчиците от Toco Games имат и други игри, много от които безплатни. Струва си да се прегледат.


Няма коментари:

Публикуване на коментар