събота, 20 юни 2020 г.

Overland - ревю

В края на миналата година публикувах ето тази кратка статия:


Наскоро имах възможността да пробвам тази игра и съответно да разкажа какви са впечатленията ми.

Играта наистина е трудна, точно както предположих в миналогодишната статия.

Прилича на XCOM само по това, че има извънземни и действието е походово. По абсолютно нищо друго няма допир с това заглавие.

Overland за мен е по-скоро пъзел, а не походов екшън или тактическа стратегия. Има някои сървайвъл елементи. Целта на всяко ниво не е да избиете извънземните, защото когато убиете някое от съществата, след няколко хода то отново се появява на картата. Целта е да преминете от единия край на малката карта до другия като евентуално изпълните и други задачи - да съберете разхвърляните тук и там провизии. 

А като казах, че картите са малки, трябва да подчертая, че те наистина са малки. Ето как изглеждат:


Историята е праволинейна, но има доста странични разклонения, през които ако минете, ще получите допълнителни бонуси - още провизии, трети персонаж (куче) и т.н.


Визуалният стил е много красив, целият дизайн като цяло е приятен за окото и слуха.

Играта има версии за MacOS, Linux и Windows (има отделни 32 и 64 битови версии за операционната система на Microsoft). Размерът на играта е около 700 МВ.

Цената на Overland e 25 долара, което ми се струва много за това, което предлага.


Разработчикът Finji има още няколко заглавия, като едно от тях дори съм играл (CAPSULE). Определено това студио се старае много в това което прави, но целта им не е масовият играч. Като цяло всичките им игри са трудни, но доста идейни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар