сряда, 26 ноември 2014 г.

Създатели на игра обвиняват Сатаната, че им пречи

"Трябва да изясня нещо по този въпрос: искате да ми кажете, че буквално Сатаната работи за да обърка плановете ви да пуснете тази игра? Казвате, че самият дявол шмекерува срещу вас?"

Това е въпросът, който журналистът отразяващ игровата индустрия Колин Кампбел (Colin Campbell) задава на тримата мъже от Phoenix Interactive докато ги интервюира в техния офис в Бейкърсфилд, Калифорния, САЩ.

"Аз вярвам в това, 100 процента" - е отговорът на един от тримата.

Phoenix Interactive разработва играта "Bible Chronicles: The Call of Abraham", която е по библейски мотиви и чийто главен герой е библейският Авраам. Това е онзи пич, който като типичен съвременен джихадист е бил готов без да му мигне окото да резне главата на сина си, само защото "Бог така искал".


Phoenix Interactive се опитват чрез платформата за групово финансиране Kickstarter да съберат 100 000 долара за разработването на въпросната игра. Събират едва 19 000.

"Ако Сатаната използва своите ресурси за да обърка, отложи или убие този проект, мисля, че той го счита за заплаха за своето царство" - казва Кен Фреч (Ken Frech), който също е част екипа.

Никой не се усмихва, никой не се шегува, няма ирония тук, мъжете са напълно сериозни. Както интервюиращият журналист пише в статията си - за своите 25 години през които той взима интервюта от разработчици на игри, това е първият път когато някой посочва като пречка Сатаната. Самият град Бейкърсфилд се счита за едно от най-религиозните селища в Калифорния, това отчасти обяснява защо хората от Phoenix Interactive са "дълбоко вярващи".

"Вярвате ли, че светът е създаден преди 6 000 години?" - задава друг въпрос журналистът.

"Да" - отговарят в хор. И естествено не вярват в еволюцията.


Какво мога да кажа след такова дълбоко проникновение, освен добре известната поговорка "на крива ракета, космоса и виновен"...

А ето и статични кадри от играта, която толкова много е уплашила дявола:



Няма коментари:

Публикуване на коментар