сряда, 27 май 2015 г.

Проблеми с Desura

Desura e oнлайн платформа за продажба и разпространение на игри, която съм споменавал многократно в блога. В някои отношения я харесвам дори повече от Steam. Сега обаче разбирам, че от известно време има проблеми с нея. Най-общо казано, Desura е спряла да плаща на разработчиците и разпространителите на игри. Някои от тях вече заплашват да си изтеглят игрите от магазина, а някои май вече са го и направили. От Desura казват, че проблема е временен, просто са се струпали няколко обстоятелства наведнъж - платформата си смени собственика преди време, имат нова офис сграда в която се местят, а изпълнителният директор е постъпил в болница. Твърдят, че щом нещата се урегулират, ще подновят забавените плащания. Цялото им изявление може да прочетете тук:


Лошо, много лошо. И то не само заради игрите, които съм си купил в тази платформа и до които няма да имам достъп, ако тя изчезне. Там са събрани на едно място тонове безплатни игри, които иначе трябва да се издирват къде ли не. Дано нещата се оправят.

А първите признаци не са от една седмица, те са от няколко месеца. Следя Desura в Туитър и преди там те бяха много активни. Внезапно обаче почти всякаква активност спря, това никога не е добър признак....

Няма коментари:

Публикуване на коментар